вторник, 13 января 2015 г.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ «НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС №139



Мабуть, перо Жар-птиці, росяну троянду, многогранний діамант, зоряну карту, українську вишиванку покладено у підмурівок будівлі, адже з перших слів Декларації намірів школа проголосила: «Головне завдання нашої школи – формування особистості з почуттям власної гідності і соціальної значимості, що готова узяти відповідальність за організацію і функціювання різних соціальних структур – від економічних до сфери державного управління, й бачить джерело індивідуального та соціального процвітання у власній активності та самореалізації».
Школа не зрадила продекламованим намірам, з кожним наступним поступом оновлюючи і розширюючи свій освітній простір. На кермі блакитнокрилого корабля знань – рука незмінного директора Тамари Володимирівни Стеблини, педагогічний, організаторський талант якої утвердився у кожній грані діяльності закладу.
Вона, Заслужений працівник освіти України, учитель – методист, разом з небайдужими колегами наповнила материнським і професійним вирішенням справ кожен день шкільного життя.
«Від творчого учителя – творчий учень, від педагога, що прагне до удосконалення і професійності – успіх загально справи», - говорить директор. На тому і стоїмо. Сьогодні в НВК навчається 1054 учня, з яких сформовано 37 класів. Педагогічний колектив налічує 68 учителів: кваліфікаційну категорію „спеціаліст” мають 10 учителів, „спеціаліст ІІ категорії” – 8 викладачів, „спеціаліст І категорії” – 11,”спеціаліст вищої категорії” – 39 осіб. Педагогічне звання „старший учитель” мають 12 учителів, „учитель-методист” – 21.
Нагороджені знаком „Відмінник освіти України” – 7 учителів.
У структурі закладу діють 8 методичних об’єднань, Школа молодого вчителя. Педагоги постійно популяризують власний досвід на шпальтах газет і журналів, у мережі Інтернет, беруть щорічно участь у конкурсах фахової майстерності, зокрема «Учитель року» в номінаціях «Початкова школа», «Українська мова», «Світова література», «Хімія», «Фізика», «Біологія», «Музичне виховання», «Фізична культура», «Трудове навчання». Справжнім досягненням є перемоги у міських конкурсах на кращий навчальний кабінет: початкової школи, історії, інформатики, зарубіжної літератури, географії, хімії, математики.
У закладі діє певна система роботи щодо профільного навчання. У 5-9 класах проводиться допрофільна підготовка, яка здійснюється за напрямами: іноземна філологія, математика. Учні 10-11 класів навчаються за такими профілями, як філологічний, економічний, історичний. Завдяки введенню допрофільної та профільної підготовки учні навчального закладу успішно здають ЗНО.
Учні школи є активними учасниками Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, міжнародних і всеукраїнських творчих конкурсів: «Патріот», «Соняшник», «Гринвіч», «Бобер» та інші, науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, стартовим майданчиком для роботи у МАНУ стала робота у шкільному науковому товаристві «Еврика» у складі якого діють 8 відділень.
Школа протягом двадцяти чотирьох років плекає обдарування. Щоб над дитиною вигиналася веселкою палітра вільного вибору, щоб крила дитячої творчості сягали високих небокраїв – живи, ДУМо, об’єднуй високою ідеєю вільної творчості учителя, учня, батьків!
Позашкільний підрозділ закладу пишається хором «Зорепад», оркестром народних інструментів, ансамблем бандуристок, театром пісні «Сузір’я», гуртом «Дебати».
У закладі склалася система заохочення талановитих дітей (стипендія                     В. Веретеннікова для переможців олімпіад та заохочувальна премія випускниці школи С. Сутиріної для найактивніших учнів).
Особливий колорит створюють шкільні музейні комплекси: Батьківщини, Великої Вітчизняної війни «Пошук», народознавства «Берегиня», куточок Д. Яворницького.
Численні стежечки стікаються до шкільного порогу ріками надії – учнівської, батьківської, учительської. Хай збудеться вона задля процвітання оновленої України.


Комментариев нет:

Отправить комментарий